نوشته شده توسط : آزمایشگاه صبا بابل

آزمایش بیلی‌ روبین مستقیم بعنوان بخشی از پنل بهمراه سایآزمایش بیلی‌ روبین مستقیم, بیلی‌ روبین مستقیم, Direct Bilirubinر آزمایشات غربالگری پنل کبد و گوارش،در جهت ارزیابی سلامت کبد درخواست داده می‌شود.
اگر میزان بیلی روبین در بدن بیشتر از میشزان طبیعی باشد، رنگ پوست و سفیدی چشم به زردی می‌گراید. به این وضعیت یرقان (زردی) می‌گویند.(تست سلامت جنین)

تست بیلی روبین به تشخیص هرگونه اختلالی که تا اینجا گفتیم کمک می‌کند.(سلامت جنین در بابل) زمانی که پروتئین هموگلوبین در گلبول‌های قرمز کهنه تجزیه می‌شود، بیلی روبین در بدن تشکیل می‌شود. تجزیه‌ی گلبول‌های قدیمی یک فرایند طبیعی و سالم است.بیلی روبین بعد از گردش در خون به کبد می‌رسد. بیلی روبین در کبد تجزیه، با صفرا ترکیب و بعد در مجرای صفرا دفع و در کیسه صفرا ذخیره می‌شود. درنهایت، صفرا در روده‌ی کوچک ترشح می‌شود تا به هضم چربی کمک شود. سرانجام بیلی روبین توسط مدفوع و ادرار دفع می‌شود.(غربالگری جنین)

همچنین آزمایش بیلی‌ روبین مستقیم بتنهایی یا به عنوان بخشی از پنل کبد برای تشخیص میزان افزایش بیلی روبین در خون و کمک به تعیین علت زردی یا کمک به تشخیص شرایطی مانند بیماری کبد، کم خونی همولیتیک و انسداد مجاری صفراوی استفاده شود.
آزمایش بیلی روبین در گروه سنی ‌های مختلف و با اهداف متفاوتی انجام می‌شود.

ادامه مطلب را در سایت آزمایشگاه صبا مشاهده کنید.



:: برچسب‌ها: آزمایش بیلی‌ روبین مستقیم, بیلی‌ روبین مستقیم, Direct Bilirubin ,
:: بازدید از این مطلب : 285
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 6 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آزمایشگاه صبا بابل

آزمایش آنتی‌بادی ضد‌هسته‌ای Antinuclear Antibodies یا ANA ،آزمایش گروهی از آنتی‌بادی‌ها هستند. آنتی‌بادی‌هایی که توسط سیستم ایمنی فرد، وقتی در تشخیص ترکیبات خودی از غیر خودی دچار نقصان و اشکال باشد، ساخته می‌شوند. این آنتی‌بادی‌ها که با نام «اتو‌آنتی‌بادی» نام دارند، به سلول‌های سالمِ خودی حمله‌ور میشوند.و همچنین موجب بروز علائم و نشانه‌هایی از قبیل التهاب بافت‌ها و ارگان‌ها، درد مفاصل، دردهای عضلانی و خستگی می‌شوند.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه ایرانیان)

آزمایش آنتی‌بادی ضد‌هسته‌ای متداول‌ترین و حساس‌ترین روش برای تشخیص و غربالگری لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE) است. همچنین این آزمایش ممکن است در سایر بیماریهای اُتوایمیون مانند آرتریت‌روماتوئید، اسکلرودرما، سندرم شوگرن، بیماری‌های بافت همبند (MCTD)، سندرم شارپ، پلی‌میوزیت، درماتومیوزیت، هپاتیت‌اُتوایمیون و کولیت اولسراتیو مثبت باشد.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بانک ملت)

این آزمایش موجب اسکرینینگ وجود و یا عدم‌ وجود آنتی‌بادی بر علیه آنتی‌ژن‌های محلول هسته سلول‌ها می‌شود. بخصوص در تشخیص SLE (لوپوس اریتماتوی سیستمیک) کاربرد دارد. وجود هر نوع آنتی‌بادی بر علیه آنتی‌ژن‌های محلول هسته‌ای این آزمایش را مثبت می‌کند.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه رازی)

در این آزمایش انواع مختلفی از سلول‌ها همانند HEP-2 (Human Epitheloma Cell) و یا سلول‌های BHK (Baby Hamster Kidney Cell) به عنوان منبع آنتی‌ژن‌های محلول هسته‌ای در سطح یک اسلاید مخصوص کوت (coat) می‌شود. پس از افزودن سرم بیمار، اگر آنتی‌بادی ضد هسته‌ای در سرم باشد این آنتی‌بادی‌ها به آنتی‌ژن سطح لام متصل میشوند و کمپلکس آنتی‌ژن-آنتی‌بادی ایجاد می‌شود.

برای دیدن جزییات کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: آزمایش آنتی‌بادی ضد‌هسته‌ای, ANA, آنتی‌بادی ضد‌هسته‌ای ,
:: بازدید از این مطلب : 265
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 5 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آزمایشگاه صبا بابل

زمانی که عضله قلب درد میکند،باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.آزمایش تروپونین زمانی انجام می شود که آنژین قفسه صدری در حال زیاد شدن باشد و یا عضله ی قلب درد داشته باشد. وجود پروتئین هایی به نام تروپونین باعث درد در عضله های قلب میشود.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه کارکنان دولت در بابل)

بلافاصله در شرایطی که چند ساعت ازوجود علائم و نشانه های حمله قلبی از جمله وجود درد در ناحیه سینه ،کتف وگردن بهمراه تنگ نفس، گذشته باشد، یا وضعیت آنژین قفسه صدری رو به وخامت بگذارد و با استراحت رفع نشود، یک سری تست تروپونین درخواست میشود.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه تامین اجتماعی در بابل)

تروپونین ها خانواده ای از پروتئین ها هستند که در فیبریل های ماهیچه ای از جمله عضلات اسکلتی بدن و همچنین عضله قلب وجود دارند و موجب انقباض عضلات می گردند.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه نیرو مسلح عادی در بابل)

اندازه گیری مقدار تروپونین I یا تروپونین T در خون می تواند به شناسایی افرادی که آسیب قلبی را تجربه کرده اند کمک کند. تروپونین معمولا در مقادیر بسیار کم و غیر قابل اندازه گیری در خون وجود دارد. هنگامی که به سلول های عضلانی قلب آسیبی وارد می شود، تروپونین وارد خون می شود و در زمان آسیب های شدید قلبی، مقدار آن به شدت در خون افزایش می یابد.

با آزمایش تروپونین که در آزمایشگاههای تشخیص طبی انجام میشود، سطح تروپونین های اختصاصی قلب درجریان خون تعیین می گردد.

جزییات تست را در سایت آزمایشگاه صبا میتوانید ببینید.



:: برچسب‌ها: آزمایش تروپونین, Troponin, تروپونین ,
:: بازدید از این مطلب : 315
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 4 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آزمایشگاه صبا بابل

آزمایش نیتروژن اوره خون BUN ( Blood Urea Nitrogen )

آزمایش نیتروژن اوره خون BUN ( Blood Urea Nitrogen ) برای بررسی میزان نیتروژن اوره خون تجویز می‌شود.میزان کم و یا زیاد این ماده نشان دهنده ی بیماری است و موجب آسیب به کلیه ها میشود.هدف از انجام این آزمایش، ارزیابی سلامت کلیه ها و کبد، تشخیص بیماری کلیوی و پایش اثربخشی دیالیز و سایر درمان های بیماری کلیوی است و نشان میدهد که کلیه ها و کبد سالم هستند یا خیر؟ آزمایش BUN میزان نیتروژن اوره خون را اندازه گیری می کند.(تست سلامت جنین)

کلیه ها وظیفه تصفیه خون و دفع مواد سمی از بدن را بر عهده دارند. مهمترین ماده زائد در بدن، اوره است که در قالب ادرار از بدن خارج خواهد شد. زمانی که پروتئین ها به اسیدهای آمینه در کبد کاتابولیسم می شوند، آمونیاک تولید خواهد شد که در فرآیندی به اوره تبدیل می شود. (غربالگری جنین)آزمایش BUN میزان اوره خون را اندازه گیری می کند. وقتی کلیه ها در سلامت کامل به سر ببرند، دفع اوره از بدن طی برنامه ای منظم انجام خواهد گرفت اما هر گونه مشکل در ساختار و عملکرد کلیه ها، منجر به اختلال در این امر میشود و در نتیجه اوره نمی تواند به درستی دفع شود. آزمایش از طریق تعیین میزان اوره خون، وضعیت کلیه ها را آشکار خواهد کرد.(سلامت جنین در بابل)

یکی از روش‌های مهم برای تشخیص زودهنگام بیماری‌ها و جلوگیری از پیشرفت آن‌ها آزمایش است. همچنین پزشکان با استفاده از آزمایش‌ها کارایی درمان‌های به کار رفته و سیر بیماری را ارزیابی و بررسی می‌کنند. انجام یک آزمایش ساده اطلاعات مهمی درباره سلامت جسمی‌تان به شما می‌دهد. شما ممکن است در طول عمر خود بارها به انجام آزمایش‌ های مختلف نیاز پیدا کنید. در این مقاله یکی از آزمایش‌ های کاربردی خون بررسی می‌شود.

شما میتوانید جزییات تست را در سایت ببینید.



:: برچسب‌ها: آزمایش نیتروژن اوره خون, Nitrogen, Blood Urea Nitrogen, نیتروژن اوره خون, BUN ,
:: بازدید از این مطلب : 374
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 2 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آزمایشگاه صبا بابل

آلدولاز آنزیمی است که در گلیکولیز گلوکز استفاده می شود. همانند AST و CPK ، آلدولاز نیز در بیشتر بافت های بدن حضور دارد. این آنزیم مفید ترن آزمایش برای شناسایی آسیب یا تخریب عضلانی یا هپاتوسلولار است.با آزمایش آلدولاز می توان ضعف ناشی از بیماری های نورولوژیک را از ضعف عضلانی جدا نمود. همچنین در بیماران مبتلا به اختلالات عضلانی اولیه مقادیر بالای آلدولاز مشاهده می شود.(تست کرونا در بابل)

آلدولاز یک آنزیم ضروری در مسیر گلیکولیز در غضلات می باشد و واکنش حیاتی در تجزیه گلیکولیتیک گلوکز به لاکتات در عضلات بر عهده دارد.(بهترین آزمایشگاه بابل)

اگر شخص علائمی مثل درد و ضعف عضلانی و ادرار تیره (که نشانگر آسیب عضلات هستند) ببیند، ممکن است آزمایش آلدولاز درخواست شود. ضعف و سستی ماهیچه ممکن است دارای علل نورولوژی باشد و یا مربوط به خود ماهیچه باشد.(بهترین آزمایشگاه مازندران) همچنین برای پیگیری روند درمان بیماری‌های مذکور در بالا و افتراق بین بیماری‌های نوروژنیک (عصبی) و عضلانی در افرادی که علائم عضلانی دارند نیز درخواست می‌شود. به طور کلی مقادیر بالای آلدولاز به تنهایی نشانگر بیماری خاصی نیست بلکه ممکن است به خاطر یک فعالیت سنگین یا به دنبال یک فعالیت ورزشی هم افزایش یابد. به همین دلیل تشخیص نهایی حتما باید با معاینه و گرفتن یک شرح حال کامل باشد.

برای دیدن جزییات تست کلیک کنید.



:: برچسب‌ها: آلدولاز, آزمایش آلدولاز ,
:: بازدید از این مطلب : 339
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 تير 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آزمایشگاه صبا بابل

بیماری هپاتیت چیست؟

احتمالاً تا حالا اسم بیماری هپاتیت را شنیده‌اید. به التهاب و تورم کبد، هپاتیت می‌گویند. هپاتیت ویروسی بر اثر ویروس‌های مختلفی ایجاد شده که باعث تورم کبد می‌شوند. مهمترین انواع هپاتیت ویروسی، هپاتیت B, Aو C هستند. بیماری هپاتیت، مشکل التهاب کبدی است که از طریق عفونت ویروسی ایجاد می‌شود. هپاتیت از علل مختلف عفونی و غیر عفونی ناشی می‌شود. اما دلایل دیگر مانند مصرف برخی از داروها ، آلودگی به باکتری و سموم هم می‌توانند باعث ابتلای فرد به این بیماری شوند.

بیماری هپاتیت، هنگامی رخ می‌دهد که بدن در مقابل بافت کبد، شروع به تولید آنتی ‌بادی می‌کند. هنگامی که ویروس‌هپاتیت (HCV) وارد جریان خون می‌شود و به سلول ‌های کبد حمله می‌کند، سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با آن پاسخ می‌دهد و در نتیجه التهاب بوجود می‌آید. در صورتیکه التهاب مدت زیادی طول بکشد، کبد ممکن است آسیب جدی ببیند یا حتی امکان نابودی سلول‌های کبدی وجود دارد. حال از کجا بدانیم که مبتلا به هپاتیت هستیم؟

انواع هپاتیت

عفونت‌های ویروسی کبد که به‌عنوان هپاتیت دسته‌بندی می‌شوند، پنج نوع هستند: هپاتیت A، B، C، D، و E. در هرکدام از انواع آن، ویروس متفاوتی عامل ایجاد هپاتیت‌های ویروسی هستند. برای مثال هپاتیت A یک بیماری کوتاه‌مدت حاد است.

درحالی‌که هپاتیت B، C و D بیشتر مزمن هستند. هپاتیت E معمولاً حاد است و در زنان باردار به‌شدت خطرناک است.
علاوه بر هپاتیت عفونی که در نتیجه ویروس ایجاد می‌شود، انواعی از هپاتیت غیرعفونی را هم داریم. یکی از عوامل ایجاد کننده هپاتیت غیرعفونی استفاده از الکل است. استفاده افراطی یا اوردوز دارو و مواد سمی از دیگر عوامل مسمویت هپاتیتی هستند.

گاهی سیستم ایمنی بدن، کبد را به اشتباه جسم خارجی در نظر گرفته و به آن حمله می‌کند. این حمله باعث التهاب کبدی خفیف تا شدید شده و عمدتا در فرآیند کارکرد کبد اختلال ایجاد می‌کند. این معضل معمولا در زنان سه برابر بیشتر از مردان مشاهده می‌شود.(آزمایشگاه معتبر هواپیمایی)

هپاتیت A

هپاتیت A از طریق غذای آلوده و دستگاه گوارش یا تماس با فرد مبتلا به ویروس هپاتیت ایجاد می‌شود. انواع خفیف هپاتیت A به درمان نیاز ندارد و بیشتر افراد مبتلا بدون اینکه کبد آنها آسیب ببیند، بهبود پیدا می‌کنند. بنابراین، انجام زودهنگام آزمایش هپاتیت، به تشخیص به موقع بیماری کمک کرده و در روند بهبودی تاثیر بسزایی دارد. علائم هپاتیت A تا چند هفته پس از ابتلا به ویروس مشاهده نمی‌شود.

برخی از علائم ویروس هپاتیت A عبارتند از:

تهوع و استفراغ
کاهش اشتها
خستگی
تب خفیف
درد عضلانی
آزمایش‌های تشخیصی

برای تشخیص ابتلای فرد به هپاتیت A، از آزمایش خون استفاده می‌شود. معمولاً نمونه خون را از ورید دست میگیرند و مورد بررسی قرار می‌دهند. در این آزمایش‌ها، دو نوع آنتی بادی برای ویروس مشخص می‌شود. آنتی بادی lgM ، دو تا سه هفته پس از اولین باری که فرد به این عفونت مبتلا شده ظاهر می‌شود و به مدت دو تا شش ماه باقی می‌ماند.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه کارکنان دولت)

انواع هپاتیت

عفونت‌های ویروسی کبد که به‌عنوان هپاتیت دسته‌بندی می‌شوند، پنج نوع هستند: هپاتیت A، B، C، D، و E.

هپاتیت B

هپاتیت B یک عفونت کبدی خطرناک است. این بیماری رایج‌تر و بسیار مسری‌تر از بیماری ایدز است. عفونت هپاتیت B مزمن باعث نارسایی کبد یا سرطان کبد می‌شود. هرچند درمانی برای هپاتیت B وجود ندارد، تزریق واکسن باعث پیشگیری از بروز بیماری می‌شود. ویروس این نوع هپاتیت می‌تواند از مادر به نوزاد، هنگام تولد یا حتی زمان جنینی منتقل شود.(آزمایشگاه طرف قرارداد با بیمه تامین اجتماعی)
با استفاده از تست هپاتیت در منزل هومکا، به موقع بیماری هپاتیت مشخص می‌شود. اگر فردی به هپاتیت B مبتلا باشد، باید اقدامات لازم را انجام دهد تا مانع از انتقال بیماری به دیگران شود. هپاتیت B حاد، کمتر از ۶ ماه طول می‌کشد. در این نوع هپاتیت B، سیستم ایمنی بدن می‌تواند ویروس را نابود کند، بنابراین، بیمار در عرض چند ماه بهبود پیدا می‌کند.
هپاتیت B می‌تواند باعث بروز بیماری‌ و نارسایی کلیوی شود.

علائم هپاتیت ب عبارتند از:

درد مفاصل
کاهش اشتها
یرقان یا زردی
درد شکم
تهوع و استفراغ
احساس ضعف و خستگی

 

هپاتیت C

هپاتیت C یک عفونت ویروسی است که به کبد حمله می‌کند و باعث بروز التهاب در کبد می‌شود. اکثر افراد مبتلا به ویروس هپاتیت C علائمی ندارند. اغلب افراد مبتلا به هپاتیت C نمی‌دانند که بیمار هستند تا وقتی که از طریق انجام تست هپاتیت از بیماری خود آگاه شوند. هپاتیت C خطرناک‌ترین نوع این بیماری است.
هپاتیت C از طریق خون آلوده، تزریق مواد مخدر و تماس جنسی با فرد آلوده انتقال پیدا می‌کند. این نوع هپاتیت واگیردار است و می‌تواند باعث بروز آسیب جدی در کبد شود، حتی اگر فرد متوجه علائم بیماری نشود. اگر هپاتیت C درمان نشود، باعث بروز بیماری سیروز کبدی یا سرطان کبد می‌شود. بنابراین، انجام تست هپاتیت باعث تشخیص به موقع بیماری می‌شود و به تسریع پروسه‌ی درمان کمک زیادی می‌کند. برای درمان انواع حاد و مزمن هپاتیت c، داروهای ضد ویروسی برای استفاده می‌شوند. افرادی که به بیماری سیروز کبدی یا بیماری کبدی مزمن مبتلا می‌شوند، ممکن است نیاز به پیوند کبد داشته باشند.

علائم هپاتیت C عبارتند از:

تب
خستگی
یرقان
حالت تهوع
کاهش اشتها.
آنتی بادی هپاتیت نوع C

راه های انتقال این ویروس شامل موارد زیر می باشد:

مصرف غذا های آلوده به ویروس
نوشیدن آب آلوده
خوردن صدف های خام آلوده با آب به فاضلاب
انتقال از طریق رابطه جنسی

ویروس هپاتیت A معمولا از طریق مواد غذایی و آب آلوده وارد دستگاه گوارش می شود و در سلول های روده تکثیر می کند. سپس از طرق خون وارد کبد می شود و روند تکثیر خود را ادامه می دهد تا جایی که موجب تورم، التهاب، اختلال در عملکرد کبد می شود. در ادامه ویروس وارد صفرا می شود و از آن طریق خود را دوباره به روده می رساند. در روده با مدفوع از بدن دفع می شود. مدفوع آلوده به این ویروس ممکن است موجب آلوده کردن آب آشامیدنی شود.
در برخی موارد در مزارع گیاهان با آب فاضلاب کاشت می شوند. خوردن این مواد غذایی بدون ضد عفونی صحیح موجب ابتلا به هپاتیتA می شود. به همین دلیل به راه انتقال ویروس هپاتیت A روش انتقال دهانی- مدفوعی گفته می شود. بهترین روش برای پیشگیری به ابتلا هپاتیت A انجام واکسیناسیون می باشد. در افرادی که با مراکز نگهداری کودکان در تماس مستقیم هستند توصیه به تزریق واکسن هپاتیت نوع A می شود.

بازنشر از سایت آزمایشگاه صبا بابل



:: برچسب‌ها: اطلاع رسانی هپاتیت , پوستر روز جهانی هپاتیت , روز جهانی هپاتیت , روز جهانی هپاتیت 1400 , روز جهانی هپاتیت 1401 ,
:: بازدید از این مطلب : 323
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : شنبه 31 ارديبهشت 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آزمایشگاه صبا بابل

۲۷ اردیبهشت،روز تاسیس آزمایشگاه صبا

داستان ما ، داستان خدمت به بشریت است . اردیبهشت ماه شروع خدمت آزمایشگاه صبا است و امروز چهار سال پر تلاش و پر هیاهو ، از خدمت صادقانه کارکنان آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا می گذرد .

روزهای پرفراز و نشیبی را با هم و در کنار هم تجربه کردیم .با شروع کرونا،این ویروس منحوس و ناشناخته ، زمانی که توانستیم با تخصص و مراقبت های ویژه و فداکاری کارکنان پر تلاش بخش آزمایشگاهی ، این بیماری را کنترل کنیم و در عین حال افزایش کیفیت خدمات از دغدغه های اصلی ما بود تا بتوانیم سالیان سال به شما عزیزان خدمات آزمایشگاهی را با بالاترین شطح کیفیت ارائه نماییم .(تست پی سی ار کووید)

آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا ، از سال ۱۳۹۷ با هدف خدمت رسانی برتر و به کارگیری دانش روز دنیا در زمینه پزشکی و آزمایشگاهی و ارائه به روزترین خدمات آزمایشگاهی به بیماران و خانواده ها ، کسب هر چه بیشتر رضایتمندی مراجعان و با استعانت از الطاف بیکران خداوند به استقرار مدیریت کیفیت جامع مطابق با استاندارد بین المللی ISO 15189، فعالیت خود را آغاز نموده است. مسئولیــن و مدیـران و کارکنان پر تلاش این آزمایشگاه همواره سعی در جلب رضایت مراجعین و بیماران محتـرم را داشته اند.

 

آزمایشگاه پاتوبیولوژی :

به آزمایشگاه هایی که محیط آزمایشگاه مجهز و دستگاه های آزمایش پیشرفته تر دارند و آزمایشات تشخیص طبی و پاتولوژی را همزمان با یکدیگر انجام می دهند ، آزمایشگاه پاتوبیولوژی می گویند که مسلما در هرقسمت افراد متخصص مربوط به آن بخش مشغول به فعالیت هستند .آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا با داشتن این امکانات در طول سال های گذشته با ارائه کامل ترین سرویس های تشخیصی در زمره سرآمد ترین آزمایشگاه های کشور در امر تشخیص بیماری ها قرار گرفته است.(تست کووید در بابل)​

 آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا

آزمایشگاه صبا با فضای آزمایشگاهی و وجود دستگاه های آزمایش پیشرفته تر در خدمت مراجعین محترم میباشد.(کووید برای هواپیمایی)


چهارمین سالگرد افتتاح آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا گرامی باد​

بازنشر از سایت آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا



:: برچسب‌ها: افتتاح آزمایشگاه, افتتاح آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا , افتتاح آزمایشگاه صبا , سالروز افتتاح آزمایشگاه , شرایط تاسیس آزمایشگاه ,
:: بازدید از این مطلب : 322
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 28 ارديبهشت 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آزمایشگاه صبا بابل

واکسن ایدز

۱۸ می (۲۸ اردیبهشت) با هدف تأکید بر ادامه تلاش ها در روند تولید واکسن ایدز، به نام روز جهانی واکسن ایدز (World AIDS Vaccine Day) نامگذاری شد.
در تقویم، روزهای مختلفی به نام روز اچ آی وی / ایدز نامگذاری شدند: ۱ دسامبر روز جهانی ایدز، ۱۸ سپتامبر روز آگاهی در مورد اچ آی وی / ایدز و سالمندی، ۱۹ مه روز آگاهی در مورد اچ آی وی / ایدز آسیا- اقیانوسیه، ۱۰ آوریل روز آگاهی در مورد اچ آی وی / ایدز جوانان و ۱۰ مارس روز آگاهی در مورد اچ آی وی / ایدز زنان و دختران.(تست پاپ اسمیر در بابل)
تاریخ ۱۸ می که با نام روز جهانی آگاهی در مورد واکسن ایدز (HIV/AIDS Vaccine Awareness Day) نیز شناخته می شود، در حقیقت، روزی برای تقدیر و حمایت از تلاش های هزاران دانشمند، متخصص، پزشک، کارشناس حوزه بهداشت و سلامت است که در حال تحقیق برای تولید یک واکسن بی خطر و موثر ایدز هستند.
در عین حال، نامگذاری این روز، تأکید مجددی بر لزوم سرعت بخشیدن به تلاش ها و افزایش سرمایه گذاری در سطح جهان برای تولید واکسن موثر ایدز است.

تاریخچه تولید واکسن ایدز

نخستین آزمایش بالینی واکسن اچ آی وی سال ۱۹۸۷ در مرکز بالینی موسسه ملی بهداشت (NIH) در مریلند آمریکا انجام شد. اکنون ۳۰ سال از این تلاش می گذرد و محققان در سراسر دنیا، همچنان به تحقیقات خود برای تولید یک واکسن موثر و بی خطر ایدز ادامه می دهند.
تحقیقات در زمینه اچ آی وی شامل تولید واکسن های پیشگیری و درمان (preventive and therapeutic vaccines) است: واکسن پیشگیری از اچ آی وی برای جلوگیری از عفونت اچ آی وی در افراد غیر درگیر، لحاظ شد. واکسن درمان اچ آی وی، برای درمان افراد درگیر به ویروس اچ آی وی در نظر گرفته شد. این واکسن می تواند جایگزین استفاده روزانه از داروهای اچ آی وی شود و از تبدیل شدن عفونت به بیماری ایدز پیشگیری کند.

پیشگیری از شیوع ایدز

همچنان که متقاضیان واکسن ایدز افزایش پیدا می کنند و گروه هایی وجود دارد که می توان برای اهداف تحقیقاتی به آنها پیوست. برای داروهای پیش گیری کننده از انتقال ایدز چه قبل از ابتلا (PREP) و چه برای فرد مبتلا (PEP)وجود دارد.

آیا واکسن ایدز بر واکسن های کووید ۱۹ اثر می گذارد؟

گرچه هنوز واکسن ایدز به نتیجه قطعی نرسیده است، اما دانشمندان نگران بی اثر شدن تلاش های چندین ساله خود هستند.

اطلاعات ارزشمندی در راه تولید واکسن ایدز بدست آوردند.همچنین تحقیقات قبلی آنها منجر به تولید واکسن برای بیماری های عفونی دیگر شد. واکسن های کووید ۱۹ نمونه بارزی از این ثمرات است که تحقیقات جهت تولید واکسن برای ایدز به تولید آن منجر شد. موارد دیگری نیز وجود دارند که عبارتند از:​

سندروم حاد تنفسی که با نام SARS و Sars-CoV-1 شناخته می شوند.​(تست غربالگری جنین در بابل)
ویروس پاپیلوم انسانی (HPV)​
تب هموراژیک ابولا (Ebola)​
سندروم تنفسی خاور میانه(MERS)​

واکسن آنفولانزا هم به ساخت واکسن های بالا کمک کرده است.
ساخت سریع واکسن کووید نیازمند همکاری های زیادی بود. همکاری شرکت ها، آژانس های دولتی، تسهیلات کلینیکی و انستیتوهای علمی. به عنوان مثال می توان از مشارکت بین فایزر و BioNTech نام برد.

این حس و روحیه همکاری که برای واکسن کووید به وجود آمد می تواند باعث همکاری های پیش رو برای تولید واکسن های بعدی هم باشد.
هنوز واکسنی برای پیشگیری از ابتلا به ایدز ساخته نشده است، اما پژوهشگران معتقدند که بزودی آن را خواهند ساخت. در سال ۲۰۲۱ فعالیت های امیدبخش زیادی انجام شد، که ادامه تحقیقات منوط به موفقیت و شکست Mosaico و Imbokodo است که قبلا آنها را ذکر کردیم. در حال حاضر فقط می توان از منابعی که فعلا در دسترس ما هستند استفاده کرد مثل داروهای PrEPوPEP و به کمک کاندوم وابزار دیگردر سکس از ابتلای به ایدز جلو گیری کرد.

 پیشگیری و درمان اچ آی وی

دانشمندان معتقدند که تولید واکسن ایمن و موثر اچ آی وی امکانپذیر بوده و درحال کار برای تولید آن هستند.​

چرا به واکسن اچ آی وی / ایدز نیاز داریم؟

امروزه تعداد مبتلایان به عفونت اچ آی وی بیش از هر زمان دیگری به درمان های موثر و نجات بخش با داروهای اچ آی وی (درمان ضد رترو ویروس ART) دسترسی دارند.
باید توجه داشت،کنترل و پایان اچ آی وی/ ایدز در سطح جهان، به یک روش موثر و قدرتمند برای پیشگیری – درمان نیاز دارد، که مقرون به صرفه باشد و براحتی در اختیار بیماران قرار بگیرد.
از لحاظ تاریخی، واکسن موثرترین روش برای پیشگیری و حتی ریشه کن کردن بیماری های عفونی محسوب می شوند. تولید واکسن موثر و مقرون به صرفه ای مانند آبله و فلج اطفال، می تواند زندگی میلیون ها نفر را نجات دهد.(تست سلامت جنین در بابل)

حقایقی در مورد واکسن اچ آی وی / ایدز


درحال حاضر هیچ واکسنی برای پیشگیری و درمان اچ آی وی / ایدز وجود ندارد.​
دانشمندان معتقدند که تولید واکسن ایمن و موثر اچ آی وی امکانپذیر بوده و درحال کار برای تولید آن هستند.​
تولید یک واکسن موثر، ایمن و مقرون به صرفه برای پیشگیری از عفونت اچ آی وی، بهترین روش برای کنترل و پایان دادن به اپیدمی اچ آی وی در سطح جهان است.​
در سال ۲۰۱۶ با حمایت موسسه ملی بهداشت (NIH) آمریکا، آزمایش بالینی واکسن آزمایشی HVTN 072 به منظور بررسی اثربخشی آن در پیشگیری از عفونت اچ آی وی در میان افراد بزرگسال در آفریقای جنوبی انجام شد.​

بازنشر از سایت آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا



:: برچسب‌ها: واکسن ایدز در تهران , واکسن ایدز , روز جهانی ایدز , دانستنی های ایدز , واکسن اچ آی وی ,
:: بازدید از این مطلب : 298
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 28 ارديبهشت 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آزمایشگاه صبا بابل

روز جهانی پرستار، فرشتگان سفیدپوش

روز جهانی پرستار هر ساله در تاریخ ۱۲ می برگزار می‌شود. در سال ۱۸۲۰، ۱۲ می پرستار مشهور جهان، نایتینگل متولد شد. یک پرستار انگلیسی که پرستاری مدرن توسط او بنیان شد.

پرستاران به ما زندگی می بخشند و همچنین به کسانی که ما را دوست دارند ، هم زندگی می دهند. بنابراین حتما مستحق این هستند که یک روز جهانی داشته باشند.(غربالگری جنین در بابل)

پرستاران نقش بسیار خاصی در جامعه ایفا می کنند ، زیرا مسئول موارد و اقدامات مختلفی در محل کار هستند که شامل نوشتن برنامه های مراقبتی برای بیماران ، دستیاری با پزشکان برای آزمایش ها و ارزیابی ها ، انجام اقداماتی مثل اهدای خون ، بررسی داروها و تزریقات ، مشاهده و ثبت وضعیت بیمار می شود.

آنها همچنین وضعیت بیمار را ثبت و ضبط می کنند ، به داد بیماران اورژانسی می رسند و برنامه های بیمارستان را تنظیم می کنند. آن ها همچنین نقش مهمی در سلامت و بهبودی افراد در سراسر جهان ایفا می کنند(تست کرونا در بابل)

با وجود همه‌گیری ویروس کرونا روز بین المللی پرستار اهمیت دوچندانی پیدا کرده است و در این روزها شاهد از خود گذشتگی پرستاران دلسوز در سراسر جهان هستیم. حال که ۱۲ می یا ۲۲ اردیبهشت مصادف با روز جهانی پرستار در نظر گرفته‌اند، روز بسیار مناسبی برای قدردانی از آنهاست.

بنیانگذار پرستاری مدرن

نایتینگل اولین فردی بود که آموزش رسمی را برای پرستاران فراهم کرد.

تاریخچه روز جهانی پرستار

نایتینگل بنیانگذار پرستاری مدرن کار خود را به عنوان مسئول پرستاری از سربازان آغاز کرد و در طی جنگ مجروح شد. این پرستار از خود گذشته بیشتر وقت خود را صرف مراقبت و آرامش مجروحان جنگ به‌ویژه هنگام شب می‌کرد.(تست سلامت جنین در بابل)

او اولین فردی بود که آموزش رسمی را برای پرستاران فراهم کرد. اولین دانشکده پرستاری به نام دانشکده پرستاری نایتینگل در سال ۱۸۶۰ در لندن توسط او افتتاح شد.

علاوه بر این، نایتینگل یکی از شخصیت‌های اصلی در ایجاد موسسه آموزشی برای ماماها نیز بود و اولین بانویی بود که نشان افتخار را در سال ۱۹۰۷ به ایشان اعطا کردند.

 

بازنشر از سایت آزمایشگاه صبا



:: برچسب‌ها: کلیپ روز پرستار , پرستار یعنی , نقاشی روز پرستار , روز جهانی پرستار ۱۴۰۰ , روز جهانی پرستار ۱۴۰1 ,
:: بازدید از این مطلب : 299
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 22 ارديبهشت 1401 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آزمایشگاه صبا بابل

آپاندیس چیست؟

آپاندیس زائده کوچکی است که به روده متصل شده است و در سمت راست پایین شکم قرار دارد. از آن جا که مجرای آپاندیس کوچک است ممکن است به‌خوبی تخلیه نشود؛ لذا انسداد ایجاد شده در آن باعث تکثیر باکتری‌ها در داخل آپاندیس شده که این می‌تواند منجر به تشکیل چرک و تورم و فشار دردناک در شکم شما شود.
این اندام توخالی، در نوک سکوم و معمولاً در ربع تحتانی سمت راست شکم قرار دارد. بااین‌حال، بسته به اینکه مشکلات رشدی غیرطبیعی از جمله چرخش ناقص روده یا هر شرایط خاص دیگری مانند بارداری یا جراحی‌های قبلی شکم وجود داشته باشد، می‌تواند تقریباً در هر ناحیه از شکم قرار گیرد؛ بنابراین آپاندیس تمامی افراد در یک محل قرار ندارد و گاهی اوقات می‌تواند در پشت روده بزرگ، پشت کبد یا در لگن قرار داشته باشد.

 

آپاندیسیت چیست؟

آپاندیسیت، التهاب و عفونت آپاندیس ورمی فرم است که معمولاً به‌صورت حاد و در عرض ۲۴ ساعت و یا حتی به‌عنوان یک بیماری مزمن نیز ظاهر می‌شود. به طور کلاسیک، عود آپاندیس در ابتدا با درد شکمی عمومی یا ﭘﺮی اﻣﺒﻠﯿﮑﺎل تظاهر پیدا می‌کند که بعداً در ربع تحتانی سمت راست شکم احساس می‌شود.

عفونت آپاندیس

در بزرگسالان،آپاندیسیت، امری بسیار رایج است و در مردان بیشتر از زنان اتفاق می‌افتد (تقریباً دوبرابر)

آپاندیسیت در کودکان

آپاندیسیت در بزرگسالان امری بسیار رایج است و در مردان بیشتر از زنان اتفاق می‌افتد (تقریباً دوبرابر). اما برخی چنین تصور می‌کنند که این بیماری در کودکان اتفاق نمی‌افتد، درحالی‌که چنین نیست. اگر کودک شما دچار تب (۱۰۴ درجه فارنهایت) یا درد شکمی شدید شد و این درد به سمت راست پایین شکم حرکت کرد، فوراً به پزشک مراجعه کنید زیرا ممکن است به معنای پارگی آپاندیس باشد.

 

آپاندیسیت در بارداری

آپاندیسیت یکی از شایع‌ترین دلایل نیاز به جراحی در دوران بارداری است و تشخیص و تفکیک آن از علائم و تغییرات جسمی در بارداری قدری مشکل است که این امر در سه ماه سوم بارداری دشوارتر هم می‌شود. پس به هنگام تب، اسهال، تهوع، استفراغ، بی‌اشتهایی، خونریزی واژینال و یا احساس درد در ربع پایین سمت راست شکم (که شایع‌ترین علامت آپاندیسیت است) حتما موضوع را با پزشک زنان خود در میان بگذارید.

علائم

علائم ابتلا به آپاندیسیت شامل موارد زیر هستند:

وجود درد های آپاندیس در ناحیه پایین سمت راست شکم
بی اشتهایی
حالت تهوع
استفراغ
اسهال
یبوست
عدم امکان خارج کردن گاز از روده
ورم شکم
تب محدود
احساس راحتی پس از مدفوع کردن

درد آپاندیس ممکن است از یک گرفتگی ملایم در ناحیه شکم آغاز شود. این درد اغلب افزایش پیدا می‌کند و با گذشت زمان شدید می‌شود. در این حالت فرد الزاماً متوجه ایجاد تغییر در عادت عملکرد روده خود نمی‌شود. به هر حال، گاهی اوقات آپاندیسیت می‌تواند بر عملکرد دفع ادرار تاثیر داشته باشد.

اگر شما با حساس شدن ناحیه سمت راست شکم خود همراه با سایر علائم مطرح شده بالا روبرو شدید، با پزشک در این رابطه صحبت کنید. التهاب می‌تواند به سرعت تبدیل به یک مشکل اورژانسی شود. پاره شدن آپاندیس به ندرت در ۲۴ ساعت اول مشاهده این علائم اتفاق می‌افتد. به هر حال، تا ۸۰ درصد افرادی که دارای این علائم هستند، در طول ۴۸ ساعت با ترکیدن آپاندیس مواجه خواهند شد. پاره شدن یا سوراخ شدن آپاندیس می‌تواند مرگبار باشد. در این حالت خطر مرگ در نوزادان و افراد سالمند بیشتر است.

علائم ترکیدن آپاندیس

علت آپاندیسیت معمولاً به دلیل تجمع مواد مدفوع در ناحیه مورد نظر ایجاد می‌شود.

علائم ترکیدن آپاندیس چیست؟

همیشه آپاندیسیت منجر به ترکیدن آن نمی‌شود اما هر چه دیرتر به پزشک مراجعه شود احتمال خطر و ترکیدن افزایش پیدا می‌کند.

با بروز نشانه‌های زیر هر چه سریع‌تر به پزشک مراجعه کنید:

۱. درد معده شدید که قبلا سابقه نداشته

آپاندیسیت معمولا همراه با درد شدید در قسمت ناف به سمت راست آغاز می‌شود. التهاب آپاندیس می‌تواند با درد هنگام قدم برداشتن، سرفه و حرکات تند ماشبن همراه شود.

۲. تب و لرز

به طور کل تب به معنای وجود التهاب در بدن است. اگر این تب همراه با درد معده همراه شود احتمال آپاندیسیت افزایش می‌یابد.

۳. تکرر ادرار

به دلیل اینکه در بعضی افراد آپاندیس به پایین بدن و مثانه نزدیک است، در صورت التهاب آپاندیس و فشار به مثانه، می تواند باعث تکرر ادرار شود که در صورت همراه شدن با علائم دیگر ممکن است نشانه آپاندیسیت باشد.

۴. حالت تهوع و بی اشتهایی

این علائم می تواند دلایل بسیاری بیماری ها از جمله وجود باکتری در معده باشد. اما گاهی التهاب آپاندیس روی دستگاه گوارش تاثیر می‌گذارد و منجر به حالت تهوع و استفراغ و بی اشتهایی می‌شود که باید حتما به پزشک مراجعه شود.

 

علت

دانشمندان تصور می‌کنند شرایطی که باعث ابتلا به این مشکل می‌شود مربوط به ایجاد گرفتگی و انسداد در آپاندیس فرد است. این انسداد می‌تواند جزئی یا کامل باشد. گرفتگی کامل ایجاد شده در این حالت نیازمند انجام عمل آپاندیس به صورت اورژانسی است. علت آپاندیسیت معمولاً به دلیل تجمع مواد مدفوع در ناحیه مورد نظر ایجاد می‌شود. این مشکل می‌تواند در نتیجه عوامل زیر نیز مشاهده شود:

بزرگ شدن غدد لنفاوی
پیچ خوردن
ایجاد آسیب
تشکیل تومور

 

هنگامی که آپاندیس دچار انسداد می‌شود، باکتری‌ها می‌توانند داخل آن تکثیر گردند. این تکثیر باعث ایجاد چرک در محل می‌شود. در این حالت افزایش فشار  می‌تواند دردناک باشد و رگ‌های خونی موجود در محل را تحت فشار قرار دهد. کمبود جریان خون به آپاندیس می‌تواند باعث ابتلای فرد به قانقاریا شود. در صورتی که اپاندیس پاره شود، مواد فاسد شده می‌توانند ناحیه شکم را پر کنند و این مشکل نیاز به درمان به صورت اورژانسی دارد.

پریتونیت فقط یکی از خطرات ترکیدن آپاندیس می باشد. این مشکل نشان دهنده التهاب بافتی است که دیواره شکم را می‌سازد. سایر اندام‌ها نیز می‌تواند پس از پاره شدن آپاندیس دچار التهاب شود. ناحیه‌های آسیب دیده در این حالت می‌تواند شامل روده، مثانه و ناحیه خم روده باشد. اگر آپاندیس آسیب دیده به جای پاره شدن سوراخ شود، این مشکل می‌تواند باعث ایجاد آبسه شود. به این ترتیب عفونت فقط محدود به یک ناحیه خواهد بود. با این وجود، آبسه هنوز می‌تواند برای سلامتی فرد خطرناک باشد.​

 

آزمایش آپاندیس

اگر علائم آپاندیسیت دارید ممکن است به آزمایش آپاندیس نیاز داشته باشید. شایع ترین علامت این بیماری درد در شکم است.(تست سلامت جنین در بابل)

آزمایش آپاندیس برای چه مواردی مناسب است؟

آزمایش آپاندیس برای افرادی که علائم آپاندیسیت دارند استفاده می شود. این آزمایشات می توانند قبل از ایجاد عوارض جدی در تشخیص آپاندیسیت کمک کنند.

 

چرا به آزمایش آپاندیس نیاز دارم؟

اگر علائم آپاندیسیت دارید ممکن است به آزمایش آپاندیس نیاز داشته باشید. شایع ترین علامت این بیماری درد در شکم است. درد اغلب در قسمت بالایی شکم شما شروع می شود و به سمت پایین شکم شما تغییر می کند.

سایر علائم آپاندیسیت شامل موارد زیر است:

درد شکم که هنگام سرفه یا عطسه شدیدتر می شود
درد شکم که بعد از چند ساعت بدتر می شود
تهوع و استفراغ
اسهال یا یبوست
تب
از دست دادن اشتها
نفخ شکم

 

هنگام انجام آزمایش آپاندیس چه اتفاقی می افتد؟

آزمایش های آپاندیسیت معمولاً شامل معاینه بدنی شکم شما و یک یا چند مورد از موارد زیر است:

آزمایش خون

تست برای بررسی علائم عفونت. تعداد گلبولهای سفید خون بالا نشانه عفونت در بدن از جمله آپاندیسیت است، اما محدود به آن نیست. برای بررسی وضعیت گلبول های سفید خون و همچنین سایر فاکتورهای خونی از آزمایش CBC استفاده می شود.(غربالگری جنین در بابل)

آزمایش CBC یا شمارش کامل سلول های خونی، یک آزمایش بسیار رایج و کاربردی در آزمایشگاه های تشخیص طبی است که برای شمارش سلول های تشکیل دهنده خون یا همان شمارش WBC ها و RBC ها و پلاکت ها استفاده می شود. تعداد گلبول ‌های سفید معمولاً با عفونت افزایش می‌ یابد.

اما تعداد آن ‌ها در آپاندیسیت اولیه، قبل از شروع عفونت می‌ تواند عادی باشد. متأسفانه آپاندیسیت تنها وضعیتی نیست که موجب افزایش تعداد گلبول‌ های سفید خون می‌ شود. تقریباً هر گونه عفونت یا التهاب باعث شمارش غیر طبیعی گلبول‌ های سفید خون خواهد شد.
بنابراین برای تشخیص آپاندیسیت نباید تنها یک عدد بالای گلبول سفید ملاک قرار گیرد.

آزمایش ادرار

از تست ادرار در آزمایش آپاندیس برای رد عفونت ادراری استفاده می شود. آزمایش ادرار از تست های مهم و کلیدی جهت تشخیص بیماری های کلیوی و مجاری ادراری می باشد. بررسی ادرار به طور کلی در جهت تشخیص عفونت ادرار، خون در ادرار، وجود سلول های سرطانی و التهابی در ادرار، دفع پروتئین از ادرار، دفع املاح بدن از قبیل کلسیم و پتاسیم، از نظر دفع کریستال یا اجزاء مواد تشکیل دهنده سنگ های موجود در سیستم ادراری و وجود قارچ در ادرار می باشد.

آزمایش ادرار یک بررسی میکروسکوپی از نمونه‌ی ادرار است که در آن گلبول قرمز، گلبول‌های سفید و باکتری را در ادرار تشخیص می‌ دهند. ادرار غیر طبیعی معمولاً هم زمان با التهاب یا سنگ در کلیه‌ ها یا مثانه دیده می ‌شود. نمونه ادرار هم زمان با بروز آپاندیسیت نیز می‌ تواند غیر طبیعی باشد، زیرا آپاندیس در نزدیکی مثانه قرار دارد. اگر التهاب آپاندیسیت به اندازه کافی بزرگ باشد، می‌ تواند به حفره‌ رحم و مثانه پیشروی کرده و منجر به بروز ادرار غیر طبیعی شود.
با این حال اکثر بیماران مبتلا به آپاندیسیت دارای ادرار طبیعی هستند. محققان نشان دادند که یک پروتئین قابل تشخیص در ادرار می‌ تواند در نهایت به عنوان یک نشانگر زیست شناختی برای آپاندیسیت عمل کند.

آزمایش کشت ادرار (Urine Culture)

آزمایشی است که می تواند باکتری ها را در ادرار شما تشخیص دهد. در این آزمایش میکروب هایی که باعث عفونت دستگاه ادراری (UTI) می شوند ، شناسایی و مشخص می شوند. باکتری هایی که به طور معمول باعث عفونت دستگاه ادراری می شوند، می توانند از طریق حالب وارد مجاری ادراری شوند.
در محیط دستگاه ادراری شما ، این باکتری ها می توانند به سرعت رشد کرده و به یک عفونت تبدیل شوند. در حالت طبیعی نمونه ادرار افراد سالم بدون باکتری یا دارای مقادیر بسیار جزئی از باکتری می باشد.

آزمایش کشت ادرار می تواند میکروارگانیسم ها ، به طور معمول باکتری ها ، که باعث عفونت دستگاه ادراری می شوند را شناسایی کند. عفونت دستگاه ادراری در زنان نسبت به مردان شایع تر است. دلیل این امر این است که مجرای ادرار خانم ها کوتاه تر و بسیار به مقعد نزدیک است. بنابراین ، راه یافتن باکتری های روده به مجرای اداری خانم ها بسیار آسان تر است. باکتری ها می توانند در نواحی مانند مثانه ، مجرای ادرار و کلیه ها راه یافته و به یک عفونت تبدیل شوند.

مجاری ادراری شما شامل کلیه ها ، مثانه و لوله‌هایی است که ادرار را از بدن شما خارج می کنند (مجرای ادرار و حالب). عفونت معمولاً در مثانه یا مجرای ادراری (لوله ای که به پوست شما ختم می شود و ادرار را به بیرون از بدن شما هدایت می کند) شروع می شود.
اما این عفونت می تواند بر هر بخشی از این سیستم تأثیر بگذارد. اگر شما به عفونت مبتلا باشید ، ممکن است هنگام ادرار کردن احساس سوزش و ناراحتی نمایید.(تست پاپ اسمیر در بابل)

روش‌های درمان آپاندیسیت

آپاندکتومی به‌صورت جراحی باز و با استفاده از ایجاد یک برش شکمی به طول حدود ۲ تا ۴ اینچ (۵ تا ۱۰ سانتی‌متر) انجام می‌شود (لاپاراتومی).

روش‌های درمان آپاندیسیت

به طور معمول، درمان آپاندیسیت شامل جراحی برداشتن آپاندیس ملتهب است. البته برای درمان عفونت، قبل از جراحی ممکن است یک دوز آنتی‌بیوتیک برایتان تجویز شود.

جراحی برای برداشتن آپاندیس (آپاندکتومی)

آپاندکتومی به‌صورت جراحی باز و با استفاده از ایجاد یک برش شکمی به طول حدود ۲ تا ۴ اینچ (۵ تا ۱۰ سانتی‌متر) انجام می‌شود (لاپاراتومی). همچنین این جراحی را می‌توان از طریق ایجاد چند برش کوچک شکمی انجام داد (جراحی لاپاراسکوپی). در طول آپاندکتومی لاپاراسکوپی، جراح ابزارهای جراحی مخصوص و یک دوربین فیلم‌برداری را در شکم شما قرار می‌دهد تا آپاندیستان را خارج کند.

به‌طورکلی، جراحی لاپاراسکوپی، امکان بهبود سریع – با درد و جای زخم کمتر – را فراهم می‌کند که ممکن است گزینه مناسبی برای افراد چاق و مسن باشد، نه برای همه افراد! چراکه اگر آپاندیس شما پاره شده و عفونت به خارج از آپاندیس گسترش‌یافته باشد یا آبسه داشته باشید، ممکن است به آپاندکتومی باز نیاز پیدا کنید تا جراح به‌راحتی بتواند حفره شکمی شما را تمیز کند.

نکته: معمولا یک یا دو روز پس از برداشتن آپاندیس، از بیمارستان مرخص می‌شوید.

 

مراقبت‌های بعد از عمل آپاندیس

پس از آپاندکتومی یا در صورت پارگی آپاندیس انتظار می‌رود که با سپری شدن چند هفته بهبود پیدا کنید. برای این منظور:

چند روز اول بعد از عمل از انجام فعالیت‌های شدید خودداری کنید

اگر آپاندکتومی شما به روش لاپاراسکوپی انجام شد، فعالیت خود را به مدت سه تا پنج روز و اگر آپاندکتومی باز انجام دادید، فعالیت‌های خود را به مدت ۱۰ تا ۱۴ روز محدود کنید. در مورد محدودیت‌های مربوط به ازسرگیری فعالیت‌های روزمره خود بعد از انجام عمل جراحی از تیم پزشکی خود سوال کنید.

هنگام سرفه مراقب شکم خود باشد

برای این منظور قبل از سرفه، خندیدن و یا انجام هر حرکتی یک بالش روی شکم خود قرار دهید و با فشردن ملایم آن روی شکم، به کاهش درد خود کمک کنید.

در صورت موثر واقع نشدن داروهای مسکن با پزشک خود در ارتباط باشید

داشتن درد، استرس مضاعفی بر بدن شما وارد می‌کند و روند بهبودی‌تان را کند می‌کند. اگر با وجود مصرف داروهای ضد درد، همچنان درد داشتید، حتما به پزشک خود اطلاع دهید.

به هنگام احساس آمادگی، حرکت کنید

به‌آرامی و آن‌طور که راحت هستید فعالیت‌های خود را شروع و به‌مرور افزایش دهید. می‌توانید این کار را با پیاده‌روی‌های کوتاه‌مدت شروع کنید.

در صورت نیاز استراحت کنید

در دوران ریکاوری، ممکن است متوجه شوید که بیش از حد معمول احساس خواب‌آلودگی می‌کنید. راحت باشید و در صورت نیاز استراحت کنید.

در مورد بازگشت به محل کار یا مدرسه با پزشک خود مشورت کنید

زمانی که احساس آمادگی کردید با اجازه تیم پزشکی خود می‌توانید به کار خود بازگردید. کودکان نیز ممکن است کمتر از یک هفته پس از جراحی بتوانند به مدرسه بازگردند. بااین‌حال، آن‌ها برای ازسرگیری فعالیت‌های سنگین خود (مانند کلاس‌های بدنسازی یا ورزش)، باید دو تا چهار هفته منتظر بمانند.

 

تخلیه آبسه پیش از جراحی آپاندیس

اگر آپاندیس شما ترکیده باشد و در اطراف آن آبسه ایجاد شده باشد، پزشک ممکن است با قراردادن لوله‌ای از طریق پوست در داخل آبسه، آن را تخلیه کند. آپاندکتومی را می‌توان چند هفته بعد از کنترل کامل عفونت انجام داد.

 

درمان دارویی آپاندیس

مصرف آنتی‌بیوتیک (برای کوچک کردن آپاندیس و ازبین‌بردن عفونت در آپاندیسیت‌های حاد و بدون عارضه)
و مسکن‌های بدون نسخه (OTC)- (که اغلب به‌منظور کاهش درد پس از مرخصی از بیمارستان استفاده می‌شود)

مراقبت‌های بعد

برداشتن آپاندیس، جراحی ساده ای است و عوارض خاصی به دنبال ندارد.

آیا عمل آپاندیس خطرناک است؟

خیر، معمولا برداشتن آپاندیس، جراحی ساده ای است و عوارض خاصی به دنبال ندارد. اما در برخی موارد و به‌خصوص در کودکان (که سیستم دفاع ایمنی بدن آن‌ها به‌خوبی تکامل نیافته است)، ممکن است محل جراحی آپاندیس دچار عفونت شود.

 

علائم عفونت بعد از عمل آپاندیس چیست؟

سفتی، قرمزی، گرم شدن و تورم پوست بدن در محل جراحی
ترشحات آبکی محل جراحی (که بیش از پنج‌روز ادامه داشته باشد)
تب و لرز
کاهش اشتها
و استفراغ

 

 

چگونه از التهاب آپاندیس پیشگیری کنیم؟

بهترین راه پیشگیری مصرف فیبر بیشتر در رژیم غذایی (به‌منظور ایجاد مدفوع نرم‌تر و کاهش احتمال ابتلا به آپاندیسیت) است. اکتیو بودن و ورزش کردن نیز در پیشگیری موثر واقع می‌شود.

به روزرسانی : ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۱

بازنشر از سایت آزمایشگاه پاتوبیولوژی صبا



:: برچسب‌ها: بیماری آپاندیسیت , عفونت آپاندیس , فواید آپاندیس , علائم ترکیدن آپاندیس , علائم آپاندیس ,
:: بازدید از این مطلب : 342
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 21 ارديبهشت 1401 | نظرات ()