مبتلایان به سویه اومیکرون ba5 چند روز باید در قرنطینه بمانند ؟
سویه اومیکرون ba5
با توجه به شیوع سویه امیکرون (omicron)، مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) دستورالعملهای جدیدی را برای قرنطینه افراد مبتلا به اومیکرون منتشر کرد.
دکتر روشل والنسکی (Rochelle Walensky)، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری، روز چهارشنبه مورخ (۲۹ دسامبر ۲۰۲۱- ۸ دی ۱۴۰۰) در رابطه با دستورالعمل قرنطینه افراد مبتلا به سویه اومیکرون ba5 صحبت کرد. اظهارات او در مصاحبه با شبکههای تلویزیونی و در نشست تیم پاسخگویی به کووید-۱۹ بیان شد.(آزمایشگاه پاتوبیولوژی)
این موضوع در شرایطی بیان گردید که افراد زیادی نگران شیوع سریع سویه امیکرون هستند. معتقدند ابتلای بالای مردم به امیکرون میتواند فعالیتهای جوامع را، بار دیگر دیگر مختل کند.
اومیکرون به دلیل سرعت انتشار بالا و سرایت راحت بین افراد باعث افزایش بستریها شده است.
مدت زمان قرنطینه اومیکرون ba5
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها، مدت زمان قرنطینهی پیشنهادی برای افراد مبتلا به سویه امیکرون (omicron) را از ۱۰ روز به ۵ روز برای افراد بدون علائم کاهش داد.
اما این دستورالعمل جدید مورد انتقاد شدید برخی از کارشناسان بهداشتی قرار گرفت. این کارشناسان معتقد هستند که دستورالعمل جدید مبتنی بر “علم” نیست و میتواند باعث شود افراد بدون علامت ویروس را منتقل کنند.
همچنان با ثبت بیشترین موارد ابتلای کرونا و رکوردشکنی پیدرپی در اروپا و آمریکا، اومیکرون ba5 به گسترش و شیوع خود ادامه میدهد. اما خوشبختانه تا اینجا آمارها و اطلاعات نشان میدهد این نوع جهشیافته از ویروس به اندازه نوع دلتا نگرانکننده نیست.(آزمایشگاه پاتولوژی)
البته اومیکرون به دلیل سرعت انتشار بالا و سرایت راحت بین افراد باعث افزایش بستریهااست.اما میزان بستریها و موارد ابتلا به نوع شدید کرونا پایین است. و موارد مرگومیر نیز نسبت به پیکهای قبلی بسیار کمتر است.
اگر فردی واکسینه نشده یا دز بوستر را دریافت نکرده باشد و در تماس با فرد مبتلا به کووید-۱۹ قرار بگیرد، باید به مدت ۵ روز خود را قرنطینه کند.
گروههای در خطر
بیشترین گروههای در خطر افرادی هستند که هنوز کاملاً واکسینه نیستند یا بعلت سن بالا، بیماری زمینهای مانند دیابت یا بیماری قلبی و ضعف دستگاه ایمنی، بدن آنها توانایی کمتری در مقابله با بیماری دارد. بنابراین رعایت مسائل بهداشتی هنوز مهمترین راهحل واکسیناسیون و مخصوصاً تزریق دز سوم یا دز بوستر واکسن کرونا است.
سازمان جهانی بهداشت درباره اومیکرون ba5: ضعیفتر از گذشته
بنقل از مقام ارشد سازمان جهانی بهداشت (WHO) شواهد بیشتری در حال افزایش است. که نشان میدهد اومیکرون بیشتر بر دستگاه تنفسی فوقانی تاثیر میگذارد. در نتیجه علائم خفیفتری را نسبت به انواع قبلی ویروس کرونا ایجاد میکند. و در برخی نقاط جهان منجر به فاصله بین افزایش تعداد مبتلایان و تعداد پایین مرگ است.
شواهد دیگری نیز نشان داد واکسنهای کرونا با تحریک ستون دوم پاسخ ایمنی یعنی ایمنی ناشی از سلولهای معروف بهT همچنان تا حدودی علیه اومیکرون محافظت ایجاد میکنند. پیشبینی WHO این است که محافظت واکسنها در برابر بستری یا بیماری شدید و مرگ ناشی از اومیکرون حفظ خواهد شد.
مدت قرنطینه یا ایزوله شدن برای فرد مبتلا به کووید-۱۹ میتواند از ده روز به پنج روز کاهش پیدا کند.
کاهش زمان قرنطینه برای مبتلایان اومیکرون در آمریکا و بریتانیا
مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC)، مدت زمان پیشنهادی خود را برای قرنطینهی افراد در معرض فرد مبتلا به کووید-۱۹ و همچنین جداسازی برای فرد مبتلا کاهش داد. (انجام آزمایش در بابل) توصیههای CDC برای قرنطینه بصورت زیر است:
برای فرد مبتلا
برای فرد مبتلا (تست مثبت کرونا یا داشتن علائم)، چه واکسینه شده باشد یا نه، ایزوله کردن یا قرنطینه تا پنج روز باید ادامه یابد. و بعد از آن اگر فرد بدون علامت باشد، تا پنج روز دیگر ماسک زدن کاملاً رعایت شود. پایان قرنطینه بعد از ۵ روز کامل است. در صورتی که فرد بدون علائم (۲۴ ساعت بدون تب) باشد. همچنین، پایان قرنطینه در افرادی که علامتی نداشتهاند، ۵ روز بعد از مثبت شدن تست کرونا است.
مدت قرنطینه یا ایزوله شدن برای فرد مبتلا به کووید-۱۹ میتواند از ۱۰ روز به پنج روز کاهش پیدا کند، بدین شرط که فرد بدونعلامت باشد. بعد از آن تا پنج روز ماسک زدن را در حضور دیگران کاملاً رعایت کند. این تصمیم بر اساس شواهد علمی است و نشان میدهد که اکثر موارد انتقال ویروس کرونا در ابتدای دوره ی بیماری رخ میدهد. این دوره انتقال به صورت کلی یک تا دو روز قبل از شروع علائم تا دو تا سه روز بعد از آن است.
افراد مشکوک به ابتلا
درمورد قرنطینه برای فرد مشکوک به ابتلا که در تماس با فرد مبتلا بوده، اگر فرد کاملاً واکسینه نیست یا بوستر نزدند، قرنطینه برای پنج روز باید ادامه یابد. اگر فرد واکسینه (با دز بوستر) است. یا قرنطینه امکان ندارد، ده روز ماسک زدن باید کاملاً رعایت شود. فرد باید تا ۱۰ روز بعد از تماس با فرد مبتلا، مراقب علائم باشد. بهتر است در هر حالت در روز پنجم تست انجام شود.
افرادی که واکسینه شده و دز بوستر را هم دریافت کردند، بعد از تماس با فرد مبتلا به کووید-۱۹ نیاز به قرنطینه ندارند، ولی باید تا ۱۰ روز ماسک زدن را کامل رعایت کنند.
واکسینه شده ها و غیرواکسینه ها
برای هر دو گروه واکسینه و غیرواکسینه، بهتر است در روز پنجم بعد از مواجهه با فرد مبتلا به کووید-۱۹، تست انجام دهند و اگر علامتدار شدند، باید بلافاصله قرنطینه را شروع کنند.تا زمانی که یک تست منفی کووید-۱۹ نشان دهد که این علائم مربوط به کووید-۱۹ نیست، این قرنطینه را ادامه دهند.
پس ، اگر فردی واکسینه نشده یا دز بوستر را دریافت نکرد و در تماس با فرد مبتلا به کووید-۱۹ قرار گرفت ، باید به مدت ۵ روز خود را قرنطینه کند و برای پنج روز دیگر هم به صورت کامل ماسک بزند. اگر قرنطینه پنجروزه امکانپذیر نیست، به مدت ۱۰ روز و در تمام زمانهایی که فرد با دیگران تماس دارد، از ماسک با شرایط مناسب (well-fitting mask) استفاده شود.
پیشنهاد میشود برای دیدن ادامه مطلب به سایت آزمایشگاه خانم دکتر گیلکی بیشه مراجعه نمایید.
به روز رسانی : 22 مرداد ۱۴۰۱
:: برچسبها:
اومیکرون ba5 ,
سویه جدید کرونا ,
مدت زمان قرنطینه ,
قرنطینه ,
کرونا ,
:: بازدید از این مطلب : 228
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0